vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Vad roligt att du är intresserad av vår livesändning! Där kommer vi att tillsammans prova Camera Rosso, en Sangiovese från Italien, ett riktigt toppenvin om du frågar mig!
Jag älskar våra liveprovningar och för dig som kanske inte varit med tidigare går det till så att ni går in på Vinsmarts youtubekanal onsdag den 4 oktober kl 19:00, då vi sänder live från studion och ni hänger med hemifrån. Samla dina vänner så provar vi vinet och maten tillsammans! Under tiden kan ni ställa alla era vinfrågor - jag svarar direkt i sändningen!
För att få ut det mesta av provningen behöver ni (förutom vinet) vitvinsvinäger, parmesan och olivolja av valfri sort. Jag kommer laga upp en carbonara som ni har receptet på nedan som ni gärna får laga upp hemma innan provningen startar
Se till att ha beställt hem vinet i god tid inför provningen, då det kan ta upp till 8 dagar att få hem vinet. Som du även behöver för vår tävling där du har chansen att vinna en korg med mina italienska favoriter till ett värde av 2500 kr. Hur du tävlar ser du längre ner på sidan.Vill du ha en guide för hur man enkelt beställer från Systembolaget? Klicka nedan.
Livesändningen sker från vår Youtubekanal. Prenumerera på kanalen så kommer du få en notis när det är dags!
Jag ser verkligen fram emot att få hänga med er! /Nicke
Välgjord sangiovese i generös fruktig, frisk stil från Emilia-Romagna. I mitt tycke, det perfekta pastavinet.
Jag skulle beskriva det här vinet som en typisk sangiovese med mörk och röd bärfrukt, lite örtiga toner, med lagom strävhet och frisk syra.
Helt enkelt; medelfylligt och bjussigt! Ett riktigt fynd där du får sjukt mycket vin för pengarna.
Producent: Sophronie Wines AB
Artikelnummer: 71630
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
Pris: 89 kr
Till livesändningen kommer jag att laga min version av carbonara, nedan beskriver jag steg för steg hur jag gör för att få den riktigt krämig.
För 4 pers
400g spaghetti
200g salsicciafärs
200g rimmat sidfläsk i tärningar
4 äggulor
1 dl grädde
1 gul lök
Parmesanost
Koka upp rikligt saltat vatten för pastan, och se till att allt annat är förberett! Så som att hacka lök, knäcka ägg osv.
Vispa upp äggulor och grädde med 25 g riven parmesan i en bunke.
Stek färsen med sidfläsket i en stor och djup stekpanna tills det börjar få fin färg. Tillsätt sedan löken och stek ytterligare några minuter tills löken börjar mjukna, dra ned värmen till låg.
Koka pastan al dente och lägg över den i pannan med fläsket, tillsätt gräddblandningen och rör om på svag värme tills pastan känns krämig. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
Servera pastan direkt och toppa med lite riven parmesan.
Då vinet Camera Rosso har en generös och bärig frukt med fin syra är det perfekt till denna krämiga pasta, då vinet adderar fräschör till kombinationen. Man kan säga att de är som gjorda för varandra!
Ta din mest kreativa och/eller inspirerande bild med vinet Camera Rosso, bara fantasin sätter gränser! Mobilkamera räcker gott och väl!
Skicka in ditt bidrag till hej@vinsmart.se
Tävlingen pågår under 4 veckor och vinnaren koras under livesändningen! Sista dagen att skicka in ditt bidrag är tisdag den 3/10.
STORT LYCKA TILL!